Стихи о любви. Романтические стихи и любовная поэзия. Любовные стихи.


Имя автора:  
Пароль:

Зарегистрироваться


Архив произведений
Архив произведений Архив произведений


На главную страницу На главную страницу



Поиск:

Лайм-перший (казка)

Йшов якось з роботи дядько. Проходив коло дому якогось багатоповерхового та раптом з другого поверху прилітає кіт дорослий та шмякається у траву зелену, розпластавшися у зріст, та каже: «Знов мене викинули…». Дядько оторопів, підходить до кота, підіймає його собі на руки, а той, дивлячись прямісінько у вічі благодійнику й каже далі: «А я українською розмовляю…». Дядько зовсім розчулився від такого дива. А кіт був чорний пухнастий з симетричними білими кінчиками всіх лапок та білим трикутником на грудях, такий же вже красивий, як був колись у дядька Євгена кіт, що Джерріком звався.
Виходить з того підъїзду старенька та вмовляє забрати котика до себе, бо їй не дозволяють домочадці його тримати у кватирі та раз од разу викидають через хвіртку на вулицю Лайма. Дядько й не проти зовсім, вже фантазує як зараз додому принесе таке чудо чудесне, як всі зрадіють, і жінка, і донька школярка. Проходить повз літніх жінок, які теж кота нахвалюють, кажуть, що в нього голос такий видатний, він так співає гарно. Помічає дядько серед тих жінок бабусю, копію стовідсоткову своєї, яка померла вже давно, ангел його небесний, у що він свято вірив, і каже їй про те, як вона схожа на любиму його бабусю, а та відповідає, що так, знає про це. То може вона й була, щоби благословити?
Родина була в захваті від котейки Лайма, заходилися його на руках носити та розпитувати про все. Лайм радий був та охоче відповідав на всі запитання. Виявилося, що він дуже полюбляє телевізор дивитися, ось згодом і навчився розмовляти українською у тій родині.
Живе так якийсь час Лайм у новій родині, телевізор дивиться цілими днями, коли з ким, а більше самостійно. Підспівує співакам, коментує політику з сарказмом своїм котячим, а більш за все полюбляє передачі про звірів, футбол дивитися та рахунок гри вгадувати безпомилково завжди. Дізнались про такого чарівника по всіх усюдах та докотилася його слава до стольного граду Києва. Приїхала знімальна група, зняли репортаж та згодом запросили Лайма на телебачення коментувати футбол.
Пішла слава котика святого Лайма далеко на всі сторони світу, дійшла черга прознати про таке Боже створіння звірам та птицям у лісах, тайзі, тундрі, хащах, степах, саванах, преріях та горах, скликали вони великі збори своїх представників на горі великій, куди цілодобово на протязі тижня прилітали поштові голуби зі звістками про рішення звірів та птахів тих місцевостей, які були за морями-окіянами. Порахувала всі голоси птиця-секретар, заслухали доповідь поважного лева з царського роду африканського, який склав з себе повноваження царя звірів, та промовили одностайно, що віднині царем всіх звірів та птиць по всьому світові обрано святого Лайма.
Зробили відеоконференцію і новий Цар всіх звірів та птахів Лайм-перший оголосив перший свій Указ. І був він про те, що всі звіри та птиці є створіннями Божими і навіки віків забороняється їм вбивати та їсти один одного.
Другим Указом Цар вісіх звірів та птахів Лайм-перший відкрив звірам та птахам секрет вирощування чудодійної рослини замінника м’яса, яка повністю забезпечить у повному об’ємі смаки звірів та птахів хижацької породи.
Третім своїм Указом Цар вісіх звірів та птахів Лайм-перший призначив на постійній основі санітарами Землі грифів, які повинні забезпечувати утилізацію померлих звірів та птахів.
Ще не було на Землі нашій такого піршества звірів та птахів, які прониклися чудовими Указами Святого Лайма, якого їм Небо дарувало. І правив Лайм-перший справедливо, усі суперечки, коли іноді вони траплялися, розв’язував праведно. І отримав Лайм-перший у історії звання Мудрого та справедливого правителя Світу звірів та птахів.
Нажаль звіри та птиці виявилися мудрішими від людей. Коли вже Небо і людству надійшле такого Мудрого правителя, який буде у змозі за допомогою Бога нашого Всевишнього закінчити всі війни, вбивства, руйнування по всьому Світові та щоби на Землі нашій запанували мир, спокій, процвітання та щастя?

03.05.2021р.
©Copyright:ЕвгенКедров,2021
Свидетельство о публикации №121050303545


Сертификат публикации: № 1231-2315269922-24895

Text Copyright © Евгений Кедров
Copyright © 2021 Романтическая Коллекция

03 Мая 2021

Прочитано:
Авторами: 5
Гостями: 1935


Поделиться с друзьями:
   

Лайм-перший (казка) Five stars 5 из 5